STHEPHENSON 86 | MILAN
stephenson 86_FACCIATA.jpg

Stephenson 86

Info

New multifunctional complex with a strong architectural identity, in Via G. Stephenson 86, occupying a total of 3,950 covered square metres, with spacious carparking and green areas. The particular morphology of the industrial building is currently the subject of major renovation work in order to create a flexible, open-plan space, suitable for hosting various activities, from car and motorbike dealerships to shopping outlets or activities with showrooms and workshops, e.g. in the fashion or fine craftsmanship sectors, etc. It is also possible to convert the spaces for office use, with large open spaces. The architectural volume will be characterised by regular and linear geometric shapes, with a large open plan space measuring approximately 3,380 square metres on the ground floor, where two internal patios will be created for use as a garden.

 

The interior space will be extensively lit by zenithal lighting, thanks to the “Shed” type roof, typical of industrial architecture, which characterises the entire ground floor. The internal patios, zenithal lighting and views over the green areas will be the basic elements allowing the creation of comfortable spaces. The outer shell of the building will be almost completely replaced by glass curtain walls, making the building even more permeable to light. The combination of natural lighting through the curtain wall and zenithal lighting will make the building a little “box of light”. 

 

The first floor, intended for office use, will offer an additional rectangular space of about 570 square metres, structured symmetrically around two stairwells with lifts. The façade will be characterised by brise-soleil inserted into the architecture. The lot will also be characterised by the outdoor areas, created with great attention to the “Green” soul of the building. There will be a garden on the front of the building, serving as a promenade, and other green areas near the entrance on Via Val Formazza designated for relaxation and refreshment (covered bar, seating, etc.). A large car park with trees completes the building’s facilities.

Showroom
Showroom
press to zoom
Ingresso | Reception
Ingresso | Reception
press to zoom
Concessionaria
Concessionaria
press to zoom
Esterno

Exterior

» Glass facade all around the building

» Flower garden in front of the building

» Outdoor parking area in interlocking 

   pavers of approx. 2000 sqm

First Floor | Offices

» Raised floors

» Two toilet facilities

» Winter and summer cooling systems

» Air handling units

» Fire hydrants and smoke detection system

» Zonal electrical panels

HDstephenson 86_esterno_agg_VISTA ASSONOMETRICA_2.jpg
Pianta

Ground Floor 

» Industrial floor

» Three toilet facilities

» Fire hydrants and smoke detection system

» Central green courtyards

» Winter and summer cooling systems

» Air handling units

» Zonal electrical panels